USD 41.55 41.97
  • USD 41.55 41.97
  • EUR 41.80 42.10
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Зоологи створили незвичайний музей віртуальних тварин. Відео
Американські зоологи відкрили віртуальний музей, в якому будуть розміщені 3-D моделі 20 тис. видів хребетних тварин - це 80% нині живущої фауни.

Моделі створять по знімках комп'ютерної томографії, повідомляє Gazeta.ua.

Матеріал збирають з 2014 року, до справи підключилися 18 наукових інституцій, в тому числі Гарвардський і Єльський університети, Каліфорнійський університет в Берклі, Філдовский музей природної історії.

Близько тисячі зразків оброблять контрастними барвниками. Це дозволить уважно розглянути м'язи, кровоносну систему, мозок і інші внутрішні органи тварин.

Моделі завантажать в цифрове сховище MorphoSource, щоб ними могли скористатися вчені, студенти та всі, хто цікавиться.

На просторах сайту можна буде зустріти знімки рідкісних організмів.

Колекція ще поповнюється. А щоб подивитися тих тварин, які вже розміщені, потрібно на сайті вибрати точку на карті, відзначити в стовпці зліва «тільки з медіа» (must have media), прокрутити вниз, вибрати закладку media замість list - і можна розглядати різноманітність видів тварин.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus