USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 41.90
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Золоту платівку, яку відправили інопланетянам 40 років тому, тепер важко розшифрувати навіть на Землі
19 Листопада 2018 13:07
0
У 1977 році в космос запустили американський космічний апарат «Вояджер», який повинен був дослідити далекі планети Сонячної системи.

На його борту розмістили золоту платівку із зашифрованою інформацією, пише TheБабель з посиланням на TJ.

Це зробили для того, щоб інопланетяни могли отримати дані про людство, місце розташування Землі, фотографії та звуки природи.

За розрахунками вчених, після закінчення місії «Вояджер» покине Сонячну систему і вирушить у міжзоряну подорож, де може потрапити до інших розумних цивілізацій.

Для розшифрування звуку інопланетянам буде достатньо підібрати правильну швидкість обертання платівки (голку вчені теж доклали), а от із графічною інформацією все набагато складніше.

У 1977 році в NASA не було можливості використовувати традиційні формати JPEG або TIFF і перенести зображення на платівку, тому вчені винайшли власний метод. Вони знімали кадр на телекамеру, а потім перетворювали відеосигнали в аудіохвилі. Щоб подивитися знімки, інопланетяни повинні здогадатися, як зробити зворотний процес.

Навіть 40 років потому журналістам The Verge довелося використовувати кустарний метод з Excel-таблицями і Python-скриптом. З їх допомогою звуковий сигнал перетворили в табличний вигляд з цифрами. Отримане значення пофарбували в різні кольори і тоді змогли побачити зображення.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus