USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Зняли рідкісне відео годування кита під льодом
Камери прикріпили малому полосатику, який полює біля берегів Південного континенту.

Малі полосатики плавають під льодом Антарктиди – одного з найбільш недосліджених і важкодоступних місць на Землі. Вчені з Всесвітнього фонду дикої природи Австралії прикріпили ссавцю камеру, щоб поспостерігати за звичками антарктичного гіганта, передає Вокруг Света.

Південний малий полосатик виростає до 10 м в довжину, але вважається одним із найменших різновидів вусатих китів. Ця група отримала назву через спеціальні поживні пластини, які допомагають відфільтрувати криля і рибку. Справа в тому, що кити плавають із широко розкритим ротом на високій швидкості, захоплюючи здобич із великою кількістю води.

Океанолог із каліфорнійського університету Санта Круз Арі Фрідлендер каже, що найцікавішим результатом відеоспостереження виявилася чудова частота занурень: кит поринав і спливав кожні 10 секунд.

Приєднати камеру киту - справа нелегка. Фрідлендер назвав цей процес «одним із найбільш незабутніх моментів у своїй роботі». Дві камери на присосках були розроблені так, щоб з'їхати зі спини тварини через 24-48 годин.

Всесвітній фонд дикої природи Австралії наполягає на збільшенні охоронної зони навколо Антарктиди, де годуються ці рідкісні кити. Малі полосатики перебувають під загрозою клімату, що змінюється і промислового вилову криля. Морський лід, що тане, скорочує ареал проживання і годівлі смугастих китів, тому вони часто стають мішенню косаток.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus