USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: На острові у Балтійському морі знайшли тисячолітній скарб вікінгів
На німецькому острові Рюген у Балтійському морі археологи знайшли сотню 1000-річних срібних монет, кільця, перлини та браслети, пов’язані з епохою данського короля Гаральда Гормсона, передає Espreso.tv

У січні двоє археологів-аматорів знайшли одну срібну монету у полі неподалік села Шапрод. Після цього державна археологічна служба розпочала масштабні розкопки, під час яких виявили цілі скарби.

"Це найбільша кількість таких монет в південно-східній частині Балтійського регіону", - зазначили у адміністрації федеральної землі Мекленбург-Передня Померанія.

Археологи повідомили, що знайшли близько 100 срібних монет, ймовірно часів правління Гаральда Гормсона, відомого як Гаральд I Синьозубий, який жив у Х столітті й запровадив християнство в Данії.

Він був одним з останніх королів вікінгів Данії та Норвегії.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus