USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Знайшли спосіб, як зробити з вуглекислого газу паливо для літаків
Дослідники з Оксфордського і Кембридзького університетів у лабораторних умовах перетворили вуглекислий газ на реактивне паливо з допомогою дешевого каталізатора на основі заліза.

Вони кажуть, що цей спосіб у майбутньому зможе знизити забруднення атмосфери так званими «слідами» від літаків, пише УНІАН з посиланням на Science alert.

Кількість виробленого рідкого палива поки замала для реального польоту, проте якщо технологію вдасться удосконалити, літак зможе літати самостійно – завдяки «перетравленню» повітря.

«Цей процес забезпечує привабливий шлях не тільки до скорочення викидів вуглекислого газу, а й для виробництва поновлювального та екологічно чистого палива», – пишуть науковці.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus