USD 41.50 41.88
  • USD 41.50 41.88
  • EUR 41.60 41.88
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Знайшли органіку в астероїді: вчені зробили крок до розуміння еволюції Землі
Міжнародна група дослідників провела поглиблений аналіз однієї з частинок астероїда Ітокава, які були привезені на Землю під час японської місії «Хаябуса» ще в 2010 році, знайшла в них перші докази наявності органічних матеріалів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ScienceAlert.

«Ці знахідки дуже цікаві, оскільки вони розкривають складні деталі історії астероїда і те, що шлях його еволюції так схожий на шлях еволюції пребіотичної Землі», – сказала науковець Квіні Чан з Лондонського університету ім. Рояла Холловея.

Зазначається, що більша частина метеоритів Землі походить від астероїдів S-типу, таких як Ітокава (багаті силікатами).

За даними дослідників, саме тому знання того, що вони могли містити основні інгредієнти для життя на Землі, є значним кроком вперед для розуміння того, як можуть виникати умови формування життя.

До сьогоднішнього дня більшість досліджень щодо органічних матеріалів фокусувалися на астроїдах із астероїдів С-типу, які багаті вуглецем.

В ході дослідження науковці виявили, що органічний матеріал, який був отриманий від самого астероїда, еволюціонував з часом в екстремальних умовах – включаючи воду й органічну речовину від інших джерел.

Цей процес схожий на той процес, що стався на Землі.

Ба більше, він допомагає нам краще зрозуміти, як найперші форми земної біохімії просто можуть бути продовженням хімії, яка відбувається всередині багатьох астероїдів.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus