USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Знайшли найдавнішу жертву політичного вбивства
У Німеччині група археологів і судових медичних експертів вивчила залишки принца Хельмсдорфа. Дійшли висновків, що його убили 3846 років тому з політичним розрахунком.

Cудово-медична експертиза проводилася у місті Галле за наказом історика Каї Мишелі, повідомляє Gazeta.ua з посиланням на Deutsche Welle.

Принц Хельмсдорф був одним із німецьких правителів. 2012-го антропологи вивчили його залишки і встановили, що смерть була насильницькою. Дослідження підтвердило це.

"Нам вдалося знайти 3 явних слідів пошкодження кісток. Можливо, травм було більше. Але і ті 3, які ми виявили, були смертельними. Зброя вбивства, можливо, була кинжалом із лезом не меншим, ніж 15 см завдовжки", - каже Франк Рамсталер із Інституту судової медицини Саарського університету.

Встановили, що принца вбив сильний і досвідчений воїн. Характер ран показує, що принца вдарили у той момент, коли він стояв біля стіни або лежав на підлозі.

Експерти також виявили слід від контрольного удару згори та ззаду, якими Хелмсдорфа добили. На думку дослідників, принц став жертвою найдавнішого з підтверджених наукою політичних вбивств.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus