USD 41.50 41.90
  • USD 41.50 41.90
  • EUR 41.55 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Знайшли найдавнішу дорогу, побудовану індіанцями майя
Вчені під час розкопок на півострові Юкатан у Центральній Америці виявили стародавню дорогу, яка, швидше за все, була побудована індіанцями майя понад 1000 років тому, пише Кореспондент з посиланням на Live Science.

Археологи вважають, що це може бути та сама відома дорога, по якій воїни рухалися в бік міста Яксуна, пізніше взятого під контроль індіанцями міста Коба. Побудована вона була близько 680 року н. е.

"Ми припускаємо, що дорогу наказав побудувати король К'авііл Аджоа для контролю полоненого міста Яксуна, яке знаходилося, приблизно, за 100 кілометрів від Коби", - заявили вчені.

Дорога була виявлена ​​за допомогою спеціальної оптичної системи лидар, що просканував територію між двома індіанськими містами.

Дослідники з'ясували, що стародавні дорожні майстри підняли дорогу і зміцнили її вапняком. Найімовірніше, дорогу будували полонені.
livescience.com
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus