USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Знайшли найбільшого в світі комара, розмах крил якого більше 11 см
Комара з китайського музею визнали найбільшим у світі
Екземпляр комара, що зберігається у Західнокитайському музеї комах у місті Ченду провінції Сичуань, визнаний найбільшим у світі серед цього виду комах.
Про це свідчить сертифікат, виданий Книгою рекордів Гіннеса, повідомляє Укрінформ з посиланням на Сіньхуа.

"...Комар, відомий як вид Holorusia mikado, побив світовий рекорд. Зразок має розмах крил 11,15 см. Відстань між його лапами складає 25,8 см", - йдеться у повідомленні.

Як відзначається, попереднім світовим "рекордсменом" був комар, якого описав британський натураліст Марк Карвардін у своєму виданні Animal Records ("Рекорди тварин"). Максимальна відстань між його передніми і задніми лапами досягає 23 см.

Holorusia mikado, найбільший вид комарів, був вперше виявлений у Японії. За словами ентомологів, такі велетенські комарі не смокчуть кров, а живляться квітковим нектаром.

У Західнокитайському музеї комах зберігається понад 700 тис. експонатів, включаючи зразки комах, скам'янілості і культурні реліквії, причому більше 70 зразків комах є рекордсменами.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus