USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65
Світ вражає: Знайшли молекулу спалювання жиру
Надмірна вага є майже у 2 мільярдів людей, зокрема з ожирінням живуть приблизно 650 дітей і дорослих. Лікування ожиріння без хірургічного втручання дуже обмежене, але тепер завдяки відкриттю американських вчених все може змінитися.

Про це пише 24 канал з посиланням на Beth Israel Deaconess Medical Center.

Молекула, яка регулює метаболізм

Дослідники виявили молекулу, яка має назву Them1 – вона регулює метаболізм та запобігає процесу спалювання жиру в клітинах. Доклінічні експерименти показали, що блокування цього білка або придушення експресії посилює метаболізм і як наслідок відбувається зниження маси тіла.

Як діє молекула

Виявилося, що при стимуляції клітин для запуску процесу спалювання жиру Them сприяє вивільненню мітохондрій для перетворення жирових запасів в енергію.

Водночас відсутність стимуляції провокує Them1 швидко порушувати цей процес і обмежувати вироблення енергії.

«Результати дослідження відкривають новий механізм, який регулює обмін речовин, при якому Them1 блокує роботи електростанцій клітин (мітохондрій), які спалюють енергію», – зауважив співавтор роботи Девід Коен.

Перспектива відкриття

Вчені вважають, що схожий механізм може бути і в людини, тому відкриття має важливе значення для розробки нехірургічних методів лікування ожиріння.

Наразі гіпотезу повинні підтвердити подальші дослідження.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus