USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Знайшли кістку, яка змінює уявлення про історію людства
Фаланги пальців віком 88 тис. років знайшли археологи у пустелі Нефуд в Саудівській Аравії.

Це найдавніша скам'янілість Homo sapiens, яку знайшли поза межами Африки, передає Gazeta.ua.

"Знахідка вказує на те, що рання міграція з Африки в Євразію була більш потужною, ніж це вважалося дотепер. Це відкриття вперше остаточно доводить, що люди колонізували увесь регіон південно-західної Азії. Можливість давніх людей широко колонізувати цей регіон викликає сумніви у правдивості уявлень про те, що раннє розселення людей з Африки було локальним та невдалим", - кажуть археологи з Оксфордського університету.

Кістка була на місці давнього прісноводного озера в пустелі Нефуд. Крім людських останків, дослідники виявили кілька кісток тварин та кам'яні інструменти.

Завдяки 3D-скануванню дослідники встановили, що кістка пальця належала людині. Дослідження за допомогою ізотопів урану показало, що їй біля 88 тис. років.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus