USD 41.55 41.97
  • USD 41.55 41.97
  • EUR 41.80 42.10
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Знайшли ДНК-код, який може заразити комп'ютер
Вперше дослідникам вдалося заразити вірусом комп'ютер, який аналізує ДНК, в яку був внесений шкідливий програмний код.

Програмне забезпечення наукового обладнання влаштовано таким чином, що перетворює одержувані з ДНК дані в бінарні дані. Потік біт зберігається в буфері фіксованого розміру, який передбачає розумну максимальну довжину читання. Це відкриває перед зловмисниками базову вразливість переповнення буфера даних, при якій програмне забезпечення виконує підсунутий шкідливий код, інформує Gazeta.ua з посиланням на Хроніка.інфо.

Нехай в експерименті і не використовувався "комп'ютерний вірус" в його класичному розумінні, але виконаний код був дуже близький до того. Адже з його допомогою вченим вдалося отримати доступ до управління комп'ютером.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus