USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: В Індії знайшли унікальний зуб, який належав невідомому досі виду приматів
Американські палеонтологи стоять на порозі нових знакових відкриттів, що стосуються еволюції мавп і часу їхнього переходу з Африки в Азію.

Як виявилося, випадково виявлений у 2015 році зуб віком близько 13 мільйонів років, швидше за все, належав невідомому досі виду приматів і древньому предку сучасних гібонів.

Про знахідку повідомляє УНІАН.

Унікальний зуб знайшли у 2015 році неподалік від індійського міста Рамнагар. Знахідка була зроблена випадково: Крістофер К. Гілберт з Хантерського коледжу разом з колегами піднімалися на пагорб, де роком раніше була знайдена щелепа іншого викопного примата.

У купі бруду Гілберт побачив щось блискуче – це і був той самий зуб. Дослідивши його, вчені переконалися, що він належить невідомому роду і виду приматів, який вони назвали Kapi ramnagarensis.

Палеонтологи прийшли до висновку, що це прямий предок гібонів, найдавніший зі знайдених на сьогодні. Попри те, що в розпорядженні дослідників всього один зуб, вчені все ж впевнені, що це унікальна знахідка. Передбачуваний вік зуба збігається з віком скам’янілостей деяких великих приматів, які мігрували приблизно в той же період з Африки в Азію.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus