USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Знайдено гігантське дерево, вік якого становить 10 млн років. Фото
Викопне дерево, що заввишки досягло 30 метрів, було знайдено в Перу на мертвому плато.

Про це повідомляє Корреспондент.net.

Знахідка свідчить про те, що навколишнє середовище в Андах дуже сильно змінилося.

Вчені виявили на високогірному плато в Центральних Андах в Перу гігантське скам’яніле дерево, поховане під попелом вулканів. Вік знахідки складає приблизно 10 мільйонів років.

Зазвичай палеонтологам зустрічаються невеликі фрагменти скам’янілостей. Однак цього разу їм дуже пощастило. Фахівці виявили повноцінний скам’янілий стовбур дерева з кореневою системою.

Дерево знаходилося на високогірному плато Альтіплано, вкритому зараз тільки травою. У висоту це дерево досягало 30 метрів.

Палеонтологи зазначають, що знахідка свідчить про те, що раніше в цій місцевості були вологі тропічні ліси. Аналогів такого клімату зараз на Землі просто не існує, заявляють експерти. Тепер вчені мають переглянути палеокліматичні моделі.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus