USD 41.50 41.90
  • USD 41.50 41.90
  • EUR 41.55 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Знахідка на мільйон: шукали загублену обручку, а натрапили на скарб короля Генріха VIII
Неймовірна історія трапилася із двома друзями в Ірландії. Пол Рейнард і Майкл Гвінн проводили відпустку в містечку Балликаслі, що знаходиться в районі Мойл в Ірландії.

Пол і Майкл, на прохання сусіда пішли шукати обручку, яку він загубив в полі. Використовуючи металошукач, друзі відправилися в поле, щоб допомогти сусіду у пошуку втраченої прикраси, пише znaj.ua.

Відшукати обручку їм так і не вдалося, проте ірландці натрапили на дещо набагато цінніше – вони знайшли справжній скарб, закопаний у землі. Чоловіки відкопали 84 золоті монети, вартість яких оцінюється в 128 тисяч доларів, це приблизно 3,1 мільйона гривень.

Оцінку знахідки провели фахівці музею Ольстера, які встановили, що деякі зі знайдених монет відносяться до часу правління короля Генріха VIII – початку 1500-х років. Дослідники припускають, що скарб може вартувати 100 000 фунтів стерлінгів – 128 тисяч доларів.

Друзі-металошукачі зізналися, що про такий момент, вони мріяли багато років.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus