USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Зміни в кліматі повернуть ліс до Антарктиди – вчені
Метеорологи вважають, що на Південний полюс можуть повернутися букові ліси.

Зараз кількість вуглекислого газу в атмосфері планети досягла рівня епохи пліоцену, коли середня температура на Землі була на 2−4 ° тепліше, а океан був вище на 20 метрів, повідомляє Ракурс.

Кліматологи прогнозують, що всі ці деталі з минулого можуть стати частиною сучасного життя через глобальне потепління.

Між 2,6 і 5,3 млн років тому на планеті був теплий період пліоцену, в який і з’явилися сучасні форми ссавців і перші представники людей.

Питанням зміни клімату була присвячена конференція британського Королівського метеорологічного товариства.

Вчені зазначають, що після промислової революції температура на Землі, в середньому, піднялася на 1 ° С, а кількість вуглекислого газу в атмосфері зросла з позначки 280 до 412 частин на млн (ppm).

Така тенденція свідчить про подальше підвищення температури і продовження потепління в найближчі кілька сотень років.

Рівень води підніметься не відразу, адже танення льодовиків — це тривалий процес, але, на думку вчених, вже неминучий. Поступове танення льодовиків дозволить деревам і рослинам знову повернутися на континент.

За даними кліматологів, в 500 км від Південного полюса в Антарктиді раніше росли хвойні та букові ліси. Свідчення древніх лісів нещодавно виявили вчені. У той час, коли дерева росли в Антарктиді, температура там була на 20−25 ° тепліше і досягала 5 ° тепла.



Вчені стверджують, що 100 млн років тому в атмосфері планети містилося до 1 тис. рpm, а загальна температура на Землі була набагато вища. Кліматологи застерігають, що, якщо людство продовжить викидати стільки ж вуглекислого газу, то вже до кінця цього століття ми повернемося до стародавніх показників.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus