USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Зіпсують небо. Російський стартап хоче розмістити рекламу на навколоземній орбіті
Російська компанія StartRocket хоче вивести рекламні білборди з масиву маленьких супутників на низьку навколоземну орбіту.

Ідея додавання нового джерела світлового забруднення в нічне небо викликає невдоволення астрономів, пише Новое Время з посиланням на Science Alert.

Група супутників-кубсатів буде використана для створення програмованого дисплея в нічному небі. Вони будуть рухатися по орбіті на висоті 400-500 кілометрів. Кожен з цих супутників буде мати розбірне вітрило, здатне відбивати світло Сонця. Оскільки проект буде залежати від Сонця, реклама зможе відображатися тільки на світанку і в сутінках.

В цілому, "рекламний щит" буде мати площу 50 квадратних кілометрів. Цей орбітальний дисплей, як його ще називають, можна потім запрограмувати на відображення логотипів для людей по всьому світу з 6-хвилинними інтервалами, приблизно 3 або 4 рази на день - принаймні, теоретично.

Але така реклама може бути проблемою, головним чином через світлове забруднення, яке може викликати орбітальний дисплей.

"Це загроза для можливості проводити астрономічні дослідження з землі. Кожен з цих рухомих відблисків на нічному небі - це те, що може перешкодити нашій здатності збирати фотони з астрономічних джерел", - сказав астроном Джон Барентін з Міжнародної асоціації темного неба.

У короткостроковій перспективі система збільшить кількість супутників в космосі, що в свою чергу збільшує ризик зіткнення. Проте, на обраній висоті орбіта супутників буде зменшуватися через рік або близько того. Після цього супутники згорять при поверненні на Землю.

"Система ще не була протестована, вона ще не профінансована і ще не затверджена відповідно до місцевих і міжнародних законів і правил. Давайте сподіватися, що компанія значно перебільшує свою технічну майстерність", - роблять висновок журналісти Science Alert.
Коментарів: 1
Правдоруб Показати IP 16 Січня 2019 19:59
Чергова хвора фантазія яка залишиться лише у хворій уяві))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus