USD 41.50 41.90
  • USD 41.50 41.90
  • EUR 41.55 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Жила у трьох століттях: найстаріша у світі жінка померла у віці 127 років
Жінка на ім’я Фотіма Мірзокулова, яка стверджувала, що є найстарішою в світі, померла у віці 127 років в Таджикистані.

Вона була похована в суботу в місті Дахана на півночі країни, недалеко від кордону з Узбекистаном.

Про це повідомляє ТСН.

Фотіма, згідно з її паспортом, народилася 13 березня 1893 року за часів царської Росії. Вона пережила радянську епоху і застала період, коли її батьківщина здобула незалежність в 1991 році.

За даними видання, вона все життя працювала в колгоспі і продовжувала збирати бавовну ще довго після виходу на пенсію, тому що їй подобалася ця робота. Мірзокулова залишила після себе вісьмох дітей і понад 200 онуків і правнуків.

Перший чоловік жінки, який є батьком її старшого сина і двох дочок, загинув під час Великої Вітчизняної війни. У 50 роках минулого століття вона знову вийшла заміж у віці 58 років, за 72-річного чоловіка. Їм вдалося народили ще п’ятеро дітей, причому їх молодший син з’явився на світ, коли Фатімі було 66 років.

Наразі найстарішою жінкою в світі, що підтверджено в Книзі рекордів Гіннеса, є 117-річна Кейн Танака з Японії.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus