USD 41.60 41.95
  • USD 41.60 41.95
  • EUR 41.60 41.95
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Землю накриє «Громовий Місяць»: як дивитися місячне затемнення онлайн
Цими вихідними жителі західної півкулі Землі можуть спостерігати небесне шоу.

У ніч на 5 липня 2020 року відбудеться часткове напівтіньове місячне затемнення.

Липневе місячне затемнення ще називають «Громовим Місяцем», повідомляє Сьогодні.

Назва походить від літніх штормів, які часто відбуваються в липні. Його також ще називають Buck Moon («Місяць-Самець»), тому що самці оленів в цьому місяці, як правило, скидають роги.

Космічне явище можна спостерігати в переважній частині Північної і Південної Америки, а також в деяких частинах південно-західної Європи і Африки. NASA опублікувала карту видимості місячного затемнення на Землі.

«Громовий Місяць» буде покритий зовнішньою тінню Землі в космосі, від чого буде створено напівтіньове затемнення. Близько третини повного Місяця буде покрито земною тінню, отже для багатьох ця подія може пройти непомітно, Місяць буде лише злегка забарвлений в помаранчевий колір.

Види місячних затемнень

Напівтіньове місячне затемнення відбувається, коли Земля розташовується між Сонцем і повним Місяцем. У міру того, як наш природний супутник проходить через тінь, він втрачає свою яскравість.

Якби він увійшов в центральну тінь Землі, то сонячне світло було б заблоковане, і Місяць перефарбувався б у бурий або червонуватий колір – такий ефект часто називають «кривавим місяцем».

Як буде проходити місячне затемнення 5 липня 2020 року

Для тих, хто не зможе особисто спостерігати за подією, Сьогодні.Lifestyle транслюватиме часткове місячне затемнення онлайн, яке можна подивитися нижче:
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus