USD 41.50 41.90
  • USD 41.50 41.90
  • EUR 41.55 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Земляни побачать перше цьогоріч місячне затемнення: коли на нього чекати українцям
Цей рік розпочався з потужного зорепаду, але перший місяць 2020 також принесе й перше місячне затемнення, яке станеться сьогодні, 10 січня, під час повні.

Про це повідомляє ТСН.

Воно буде півтіньовим. Це означає, що Місяць перебуватиме у напівтіні Землі. Супутник матиме темніший вигляд – не так драматично, як «криваве» тіньове затемнення.

Затемнення 10 січня триватиме майже 4 годин. В Україні воно розпочнеться близько 19 години, і сягне свого піку близько 21-ї. Завершитися космічне явище має вже після 23 години.

Напівтіньове місячне затемнення буде видно в п’ятницю ввечері в Азії, Австралії, Європі та Африці. На переважній території Північної Америці його буде складніше побачити, бо там в цей час ще буде день.

Зазначимо, зазвичай в році повня стається 12 разів, тобто щомісяця. Але 2020 року їх буде 13. В жовтні на землян чекає одразу два повних Місяці: першого та 31 числа.

Цього ж року буде два супермісяці, коли супутник матиме ще більший і яскравіший вигляд на небі. Це станеться 9 березня і 7 квітня.

Нагадаємо, наприкінці минулого року, зранку 26 грудня на Землі можна було спостерігати видовищне кільцеве сонячне затемнення – під час нього Місяць закриває центр зірки, через що світило має вигляд яскравого кільця.

Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus