USD 41.50 41.80
  • USD 41.50 41.80
  • EUR 41.55 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Землі загрожує затоплення, мільйони людей залишаться без дому: прогнози кліматологів
Внаслідок глобального потепління карта світу може повністю змінитися. Якщо температура на планеті продовжить підвищуватися, то до 2100 року рівень моря підвищиться на 0,63 – 1,32 метра, а до 2300 – до 1,67 – 5,61 метра.

Ці прогнози відрізняються від тих, що публікують міжнародні політичні організації, які спеціалізуються у питаннях клімату. Результати експертного опитування, проведеного серед 106 авторів найбільш цитованих наукових публікацій про підвищення рівня Світового океану, опубліковані в журналі Climate and Atmospheric Science, пише 24 канал.

Як зміниться планета внаслідок підвищення рівня моря

До 2030 року крижані покриви, що покривають Західну Антарктиду та Гренландію, втратять у масі трильйони тонн. За такого сценарію рівень моря може піднятися на понад п’ять метрів. Відповідно карта світу з існуючими нині береговими лініями буде повністю змінена.

За оцінками вчених, близько 10% населення земної кулі, або ж 770 мільйонів людей, сьогодні живуть на землі менше ніж в п’яти метрах над лінією припливу. Всі вони залишаться без даху над головою.

Та навіть якщо мета Паризької угоди по клімату, яка полягає в обмеженні глобального потепління не більше 2 градусів, буде досягнута, рівень океану все одно підніметься на два метри до 2300 року.

Стефан Рамсторф, керівник відділу аналізу Потсдамського інституту вивчення кліматичних змін, зауважує, що додаткові сантиметри океанської води роблять штормові хвилі набагато смертоноснішими і руйнівними.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus