USD 41.30 41.70
  • USD 41.30 41.70
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65
Світ вражає: Завдовжки 30 метрів: науковці визначили найбільшого динозавра Австралії, який жив 96 млн років тому. Фото
Науковці класифікували новий вид динозаврів – австралотитан. Він є найбільшим динозавром, рештки якого коли-небудь знаходили в Австралії.

Про це повідомляє BBC.

Вперше кістки австралотитана знайшли у 2007 році на фермі, якою володіли двоє дослідників динозаврів Робін і Стюарт Маккензі. Рештки знайшов син пари.

Дослідження кісток було тривалим через їхній розмір та крихкий стан. Водночас дослідники з музею Квінсленда і музею природної історії Ероманга казали, що багато кісток знайшли у хорошому стані.

Команда дослідників назвала динозавра Купером, оскільки його знайшли неподалік річки Купер-Крік. Вчені порівнювали знайдені рештки з іншими видами динозаврів, врешті-решт з’ясувавши, що перед ними новий вид.
Дослідник тримає 3D-модель кістки біля оригінальних решток динозавра
Дослідник тримає 3D-модель кістки біля оригінальних решток динозавра
За словами вчених, австралотитан був заввишки 6,5 метра та завдовжки у 30 метрів. Купер входить до 15 найбільших динозаврів, знайдених по всьому світу.
Ці динозаври здебільшого були рослиноїдними. У них були маленькі голови, довгі шиї та хвости, а також величезні ноги. Австралотитани населяли Австралію приблизно 92-96 мільйонів років тому.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus