USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Завдяки бактеріям можна отримати золото. Дослідження
Учені визначили, що бактерії можуть переробляти деякі частинки металів та накопичувати вторинне золото без шкоди для свого існування. Про це повідомляє ТСН з посиланням на Scitechdaily.

Команда науковців з Галле-Віттенбергського університету Мартіна Лютера та австралійського університету Аделаїди дослідили молекулярні процеси, що відбуваються всередині бактерії. Вони з`ясували, що важкі метали, такі як мідь і золото, абсолютно нешкідливі для бактерій виду с.мetallidurans, проте є нищівними для більшості істот. Більше читайте тут:

Дослідники зазначають, що у бактерії, які живуть у ґрунті, потрапляє численна кількість важких металів. Бактерії виду с.мetallidurans переробляють частинки токсичних металів за допомогою спеціальних ферментів, які допомагають також проводити "детоксикацію структури" таких елементів.

"Окрім токсичних металів, умови для життя у ґрунті загалом є непоганими. Тут є достатньо водню для накопичення енергії і майже жодної конкуренції. Якщо організм хоче вижити тут, він шукає спосіб захистити себе від токсичних субстанцій", - пояснює професор Дітріх Ніс, мікробіолог університету Мартіна Лютера.

Френк Ріт та його колеги у 2009 році довели, що бактерія здатна накопичувати золото на біологічному рівні.

Учені дізнались, що золото проникає у бактерію так само як і мідь. Мідь – життєвонеобхідний елемент для с.мetallidurans, хоча у великих кількостях цей елемент є токсичним. Коли частинки міді і золота разом починають контактувати із бактерією, одразу виникає низка хімічних процесів: мідь, що зазвичай зустрічається у формі, яку важко підібрати, перетворюється на форму, яка набагато простіша для імпорту бактеріями і, таким чином, здатна просунутись всередину клітини. Такий самий процес відбувається і з золотом.

Коли надмірна кількість міді накопичується всередині бактерій, вона зазвичай відкачується ферментом CupA . Проте, коли присутнє також золото, фермент знижується, а токсичні суміші міді та золота залишаються всередині клітини. Науковці стверджують, що поєднання цих двох елементів насправді є більш токсичним, аніж коли ці елементи з'являються поодинці.

Результати показали, що завдяки такому поглинанню, бактерії мають змогу накопичувати у своїй клітковій структурі частинки міді та вторинного золота. Об’єм металу визначають нанометрами. Учені зазначають, що його кількість при цьому залишається незначною.

Наразі науковці стверджують, що результати цього дослідження - дуже важливі: адже може бути знайдений новий підхід використання золота для технічних потреб.

Нагадаємо, що учені навчились робити карбон із соломи та кукурудзи. Зазначається, що використання синтетичного комплектуючих із соломи та кукурудзи значно здешевить вартість автомобілів.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus