USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Загублений світ. Вчені виявили древнє місто на території Іраку
На території сучасного іракського Курдистану археологи віднайшли втрачене стародавнє місто.

Вдалося розкопати кам’яні фундаменти, таблички й інші історичні артефакти. Всі вони вказують на те, що тисчі років тому місто було надзвичайно заможне. Про це пише ТСН.

Знайдене поселення здивувало дослідників, які вже назвали відкриття в місцевості під назвою Кунара «маленькою революцією».

Група французьких вчених працювала в історичному районі від 2012 до 2018 року.

Розкопки в Кунарі вказують на те, що тут колись процвітало місто гірського народу, який жив біля західного кордону Месопотамії. Вчені знайшли докази того, що жителі загубленого міста займалися розведенням худоби, будували системи зрошення для аграрних потреб, а також вели торговельні записи про продаж різних товарів, наприклад, борошна.

На знайдених в Кунарі кам’яних табличках містяться символи, які описують стародавній регіон, який простягається від південних меж сучасної Туреччини до Перської затоки.

Вчені вважають, що знайдене місто існувало в часи першої імперії на території Межиріччя – Аккадської імперії.

Знайдені під час розкопок наконечники для стріл були зроблені з рідкісних матеріалів, таких як обсидіан, які в ті часи транспортували з Анатолії за сотні миль.

За словами археолога АлінТену, це означає, що місто було досить «заможним». На це також вказують і оздоблені фрагменти кераміки із зображеннями заможного життя.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus