USD 41.30 41.70
  • USD 41.30 41.70
  • EUR 41.45 41.80
  • PLN 10.40 10.65
Світ вражає: Загадковий Пазлвуд – ліс, що надихнув творців Гаррі Поттера, Володарів кілець й не тільки. Фото
Кожен шанувальник «Гаррі Поттера» мріє побувати у похмурому і страшному лісі, куди було заборонено ходити учням школи Хогвартса без супроводу дорослих чарівників.

У вас є можливість відвідати це таємниче місце.

Зйомки проходили в Пазлвуді у Глостерширі (Велика Британія), в частині Лісу Діна, приблизно за 32 кілометри від Лондона. Територію парку часто використовують при зйомках в кіно.

Трохи про ліс

Пазлвуд є пралісом, що означає, що він набув свого сучасного вигляду за довгі століття, без участі людини. Вчені встановили, що це місце існує з XVI століття, але, цілком можливо, що ліс ріс задовго до появи на Британських островах людини.

Вважається, що він датується римським періодом і використовувався для видобутку чавунної руди. Усередині лісу є безліч таємних печер та скельних утворень, які слід дослідити, оскільки територія – гігантський лабіринт із хитромудрими стежками.
Вхід у Пазлвуд вартує 7 фунтів стерлінгів для дорослих та 6 для дітей, відвідувачам віком від двох років – безкоштовно.

Тут створені всі умови для туристів – гостям пропонують кінні прогулянки на поні, декілька видів екологічних атракціонів і обід в казковому кафе.
Популярна локація для кіно

Як відомо, він надихнув не тільки автора «Володаря кілець», а також Дж. К. Роулінг для «Гаррі Поттера».

Кажуть, авторка побувала у ньому під час написання романів про знаменитого чарівника – так і з’явився Заборонений ліс, в якому мешкали всілякі незвичайні істоти: величезні павуки, єдинороги, фестрали, кентаври та інші.
 Місце, що надихнуло Дж. К. Роулінг на Заборонений ліс
Місце, що надихнуло Дж. К. Роулінг на Заборонений ліс


Однак це не єдина стрічка, яку знімали тут – «Зоряні війни: Пробудження сили», продовження Білосніжки «Мисливець: Зимова війна», а також адаптацію «Таємного саду».
Крім того, нетрі Пазлвуда стали декораціями до серіалів «Мерлін», «Доктор Хто» та «Атлантик».
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus