USD 41.50 41.85
  • USD 41.50 41.85
  • EUR 41.60 41.85
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: За допомогою електрики можна прискорити загоєння ран. Дослідження
Дослідження вчених з Університету штату Огайо показало, що прискорити загоєння ран можна за допомогою електрики.

По всьому нашому тілу розташовані кровоносні судини, які відіграють одну з найважливіших ролей при загоєнні ран та захисті від бактерій, які можуть потрапити в організм, пише НВ.

Коли судини отримують травму, їхня структура порушується. Згодом вони загоюють себе самостійно, але вчені задалися питанням, чи можна прискорити цей процес. Своє дослідження вони опублікували в журналі Lab on a Chip.

У лабораторних випробуваннях, проведених з використанням людських клітин, вчені виявили, що стимуляція кровоносних судин електрикою показала помітне збільшення проникності. Це є фізичним маркером, який вказує на можливе зростання нових судин.

Зміна проникності кровоносних судин означає, що ті можуть швидше доставити лейкоцити і кисень до місця рани, що стимулює її загоєння. Поки вчені не можуть точно пояснити, чому це відбувається. Згідно з попередніми висновками, електрика впливає на білки, які утримують клітини кровоносних судин разом, але ці результати не були остаточними.

Зараз науковці планують продовжити вивчення цієї теми та залучити до експериментів ширшу дослідницьку групу.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus