USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: З незрозумілої причини тисячі птахів в Еквадорі вкорочують собі віку
Вчені всього світу десятиліттями б’ються над поясненням феномена в Еквадорі, де щорічно свідомо вкорочують собі віку тисячі птахів.

- повідомляє Zik з посиланням на Сегодня.
Якраз в цю пору сотні тисяч бартрамій, або пісочників довгохвостих, злітаються в Анди з двох Америк – від Аляски до Чилі, Парагваю та Аргентини. Злітаються лише з однією метою – щоб кинутися з 3500-метрової скелі і розбитися об озеро під нею.

Народ кечуа, який тут мешкає, вважає це жертвопринесення місцевим богам. На цю честь у них навіть є особливе свято, під час якого шаман проводить на березі священного озера ритуал, дякує богам за вірність традиціям і благословляє всіх присутніх.

Ряд висунутих вченими гіпотез не підтвердилися.
Спершу орнітологи вважали, що пісочники падають від втоми, проте в їх тільцях виявили досить підшкірного жиру і ніяких хвороб.
Пізніше відкинули припущення і про отруйні випари з озера, оскільки птиці інших видів перелітають його без проблем.
Тим часом пташиний «ритуал» продовжує повторюватися з року в рік.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus