USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65
Світ вражає: З невеликим зоопарком: на сході Туреччини знайшли могилу стародавнього правителя
Могила людини, похованої з чотирма кіньми, великою рогатою худобою, вівцею і собакою, була виявлена на місці стародавньої фортеці Чавуштепе на сході Туреччини.

Вік поховання становить близько 2 800 років, і, ймовірно, воно належало представникові правлячої або військової еліти Царства Урарту, впевнені турецькі вчені.

Це перший випадок поховання людини з тваринами з урартських археологічних пам’яток.

«В ході досліджень, які ми провели з нашою групою експертів, ми виявили гробницю в її первісному вигляді. Ми бачили одного чоловіка, похованого зі своїми тваринами. Поруч з ним були знайдені глиняні вироби. Тут ми також знайшли масляну лампу, яку ми ніколи раніше не бачили», – розповів керівник розкопок професор Рафет Чавушоглу.

Цитадель, відома сьогодні як замок Чавуштепе, була побудована урартским королем Сардурі II (роки правління 764−735 до н.е.). На території знаходяться залишки королівського палацу Сардурі, храм, кріпосні стіни і господарські будівлі (склади, майстерні).

Гробниця була виявлена ​​при розкопках некрополя цитаделі, де в минулому році були виявлені рештки дитини з браслетами з головами дракона. У ньому були рештки скелета дорослого чоловіка і часткові рештки тварин. З чотирьох коней у двох вціліли черепи і щелепи.

Могила все ще знаходиться в процесі розкопок. Кістки будуть перенесені для аналізу і датування в лабораторію.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus