USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Йому 6600 років: в Ізраїлі знайдено найдавніший оливковий завод
Раніше археологи вважали, що заготовлювати оливки промисловим способом люди почали лише в першому тисячолітті до нашої ери.

Згідно з новим дослідженням, промислова заготівля оливок почалася ще 6600 років тому.

Про це повідомляє ТСН.

Ізраїльські археологи виявили на дні моря біля узбережжя Хайфи дві округлі кам’яні конструкції розміром з невеликі кімнати. Вони були заповнені безліччю оливкових кісточок.

Дослідники з великих наукових центрів країни датували знахідку 6600-ми роками. У місці виявлення виробництва оливок колись знаходилося древнє поселення. Сьогодні воно повністю приховано під водою. Поселення починається недалеко від берега і простягається в море приблизно на 150 метрів.

На місці виробництва археологи знайшли безліч цілих кісточок. Це свідчить про те, що їх не тиснули під пресом для отримання масла. А, швидше за все, готували оливки цілком для подальшого вживання в їжу. Тобто консервували.

За словами Дафни Ланггут з Тель-Авівського університету, щоб позбавити оливки від гіркоти, їх вимочували в солоній воді, як це роблять сьогодні. Близькість моря дозволяє припустити, що для цієї мети цілком могли використовувати саме морську воду.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus