USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Європейці ні до чого: розкрито таємницю загибелі населення острова Пасхи
Населення Рапа-Нуї, також відомого як острів Пасхи, загинуло не через прихід європейців.

До такого висновку дійшла група вчених із Чилі, Іспанії та Норвегії, передають Факти.

Нове дослідження показує, що люди зіткнулися з довгостроковими наслідками зміни клімату, що ускладнило виробництво продуктів харчування на острові.

Які версії існують

Історія популяції острова Пасхи була досить суперечливою, і були висунуті дві великі гіпотези про її загибель.

Нова гіпотеза

Нове дослідження демонструє, що жодна з раніше висунутих гіпотез не вірна. Учені вважають, що населення Рапа-Нуї загинуло, коли не змогло виробляти їжу через поступове зменшення кількості опадів.

Остров’яни намагалися підлаштуватися до змін клімату, стверджують дослідники. Саме через це вони поступово зі складновлаштованого суспільства, яке зводило величезні статуї, перетворилося на більш просте аграрне суспільство.

Що відомо про острів Пасхи

Острів Рапа-Нуї популярний через кам’яні статуї моаї, розкидані на його території. Ніхто точно не знає, коли перші люди оселилися на Рапа-Нуї, але вважається, що острів було заселено приблизно в 1 200 році нашої ери.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus