USD 41.40 41.70
  • USD 41.40 41.70
  • EUR 41.55 41.70
  • PLN 10.40 10.67
Світ вражає: Яскраві і отруйні: у Бразилії виявили маленьких жаб з дивовижними кістками
Команда дослідників з декількох університетів Бразилії виявила новий вид крихітних короткоголових жаб, яких ще називають гарбузовими.

У своїй статті група описує, що виявила цих амфібій в бразильському штаті Сан-Паулу.

Короткоголові жаби – група споріднених видів яскраво-помаранчевих земноводних. Більшість з них досить малі, щоб поміститися на великому пальці руки, а багато хто з них також отруйні.

В рамках цієї нової роботи дослідники вивчали короткоголових жаб, які живуть в густо засадженій деревами частині Бразилії, на південь від гір Мантикейра, уздовж її східного узбережжя – в штаті Сан-Паулу.

На сьогодні ідентифіковано кілька видів. Щоб дізнатися про них більше, дослідники кілька разів їздили в цей район в період з кінця 2017 по кінець 2019 року, збираючи зразки.

Збір був полегшений завдяки використанню флуоресцентного світла – деякі кістки крихітних істот світяться просто через шкіру. Всього команда зібрала 276 зразків, які вони забрали в свою лабораторію для вивчення. Кожному зразку провели ДНК-тест на визначення його виду.

Подальше вивчення жаби показало, що, як і багато інших короткоголових жаб, B. rotenbergae надзвичайно отруйна. Вони також виявили деякі відмінності від інших видів – особливо невеликі темні плями на голові, а також цей вид трохи менший, ніж інші короткоголові жаби.

Автори відкриття відзначили, що ДНК жаби відрізнялася від інших короткоголових жаб приблизно на 3%, що було досить, щоб обгрунтувати її класифікацію як новий вид.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus