USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Японські вчені знайшли спосіб для відродження мамонтів
Дослідники з Унівеситету Кінкі на крок ближче до того, щоб клонувати вимерлих тварин.

Клітини вовняного мамонта, який помер 28 000 років тому, показали ознаки активності після імплантації їх в мишей, пише ZNAJ.UA.

Фахівцями була підтверджена автентичність зразків. Експерти помістили клітинні ядра, взяті з м’язів мамонта, безпосередньо в мишачі яйцеклітини. Вченими були виявлені ознаки активності. Вони змогли в біологічних матеріалах зафіксувати процеси, що передують поділу клітин.

Для відродження вимерлого виду вчені тепер повинні пройти довгий шлях. При цьому ними вже був зроблений значний крок. Вчені тепер планують домогтися того, щоб клітини почали ділитися.

Ядра, взяті з добре збереженого зразка дитинча мамонта, виявленого в сибірській вічній мерзлоті в 2011 році, показали суттєві біологічні реакції, необхідні для ділення клітин.



Ядра і п'ять з декількох десятків клітин яєць миші, імплантованих з генетичним матеріалом мамонта можуть бути ключовим елементом при появі життя, кажуть дослідники.

Однак, жоден з них не справив ділення клітин, необхідного для відродження мамонта.

"Наше дослідження показало, що, незважаючи на минулі роки, клітинна активність все ще може бути відновлена", — пояснив Кей Міямото, член команди Університету Кінкі. За його словами колишні дослідження зосередилися на аналізі викопної ДНК, а не на тому, чи функціонують вони до цих пір.



"Ми також дізналися, що пошкодження клітин було дуже сильним. Ми ще не бачили навіть клітинних поділів. Повинен сказати, що ми далекі від відтворення мамонта", — заявив дослідник.

Слід зазначити, що університет співпрацює з іншими японськими інституціями для вивчення і, можливо, клонування мамонта. Їх робота присвячена альтернативним методам повернення доісторичного гіганта до життя.

"Нам потрібні нові технології, ми хочемо спробувати різні підходи", — пояснив доктор Міямото.

Тим часом експерти Американського музею природознавства використовували 3D-моделювання, щоб відтворити зовнішність дитинча одного із самих лютих хижаків на Землі —тиранозавра рекса.



І можна відзначити, що на відміну від своїх дорослих родичів зовнішність маленького ті-рекса здатна викликати розчулення у багатьох.

Дитинча "короля ящерів" нагадував невелику пташку з пухнастим пір'ям і невеликими щелепами.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus