USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Японія вперше у світі планує випробувати міні-ліфт у космосі
Японська компанія у середині вересня планує запустити на орбіту першу тестову модель космічного ліфта. Це буде мініатюрна модель справжнього ліфта, якою протестують можливість використання цих технологій в космосі.

Про це повідомляє Hromadske з посиланням на AFP.

Міні-ліфт запустять в космос на ракеті з південного острова Танегасима.

Тестовий ліфт виглядає як коробка розміром 6х3х3 сантиметрів.

Якщо вченим вдасться запустити його в космосі — це дасть підтвердження тому, що сама ідея ліфту в невагомості може існувати.


Ліфт, як планується, має рухатися по 10-метровому кабелю між двома міні-супутниками.

«Це буде перший у світі експеримент з тестування руху ліфту в космосі», — сказав речник університету Шизуока, вчені якого працюють над технологією.

За експериментом спостерігатимуть з камер супутників. Утім, ідея проекту ще далека від кінцевої мети справжнього великого космічного ліфту. Учені гадають, що його можна буде втілити в життя щонайменше до 2050 року та згодом не лише ракетами відправляти людей у космос.

Головна проблема проекту — це матеріали, адже для того, щоб підняти вантаж у космос, необхідна величезна противага.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus