USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Які продукти додадуть проміле
Виявляється, існує багато продуктів, у складі яких завжди присутній алкоголь. Про це нагадує Politeka.

Квас, кумис, кефір

Один стакан квасу може містити від 0,15 до 0,3% етилового спирту. Те ж саме можна сказати про молочні продукти, які готуються виключно методом бродіння. Найвідоміші - кефір, кумис, айран.

Соєвий соус

Це теж продукт бродіння. У звичайному правильно приготованому соєвому соусі відсоток алкоголю становить від 1,5 до 2 відсотків. Чи треба говорити, що популярні сьогодні суші, роли і ще безліч страв східної кухні подаються нам приправленими алкоголем.

Банани

В бананах міститься багато цукру, а чим солодший фрукт, тим більше в ньому алкоголю. П'ять перезрілих бананів - це маленька пляшка пива, що містить 10 грам етанолу. Якщо дорослий чоловік з'їсть приблизно 20 середніх перезрілих бананів, за кермо йому вже не сісти - будуть порушені і мова, і координація.

Плоди глоду і шипшини

Обидва плоди містять до 5 відсотків спирту, звідси і заспокійливий ефект на нервову систему.

Соління

Капуста і огірки з помідорами в бочках - продукт окислення і бродіння. В даному випадку міцний алкоголь закушують менш міцним

Цукерки та печиво

Сюди алкоголь додають навмисно, для поліпшення смакових якостей. Це практично всі види шоколадних цукерок, торти з коньячним або лікерним просоченням, ромова баба, яка взагалі не готується без додавання лікарів «Амаретто».



Сирне фондю і морозиво

Любителі сирного фондю знають, що алкоголь утримує сир від згортання, тому страва стає тільки смачнішою. А зовсім небагато алкоголю в морозиві знизять температуру його замерзання, від чого навіть після морозильної камери воно буде еластичним.



Льодяники

Невелику частку алкоголю ви отримаєте від ментолового льодяника «Холлс» - 0,1 проміле, вишні з коньяком - 0,4 проміле.

Апельсин - 0,17 проміле, фруктовий сік, який трішки постояв в теплі - 0,4 проміле, чорний хліб з ковбасою - 0,2 проміле.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus