USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Яка тварина з'їдає 4000 комарів за одну ніч
В Україні нараховується 28 видів рукокрилих. Таку цифру називає Альона Прилуцька, керівниця єдиного в Україні Центру реабілітації рукокрилих, пише газета "Експрес".

"Це єдина група ссавців, здатних до довгого активного польоту, — каже вона. — Найменшим із кажанів України є нетопир-карлик — він може вміститися в сірниковій коробці. Усі вони занесені до Червоної книги України.

Загалом більшість кажанів живе у лісі, поблизу людей — лише деякі. Приміром, у Харкові п’ять видів летючих мишей зустрічаються у міській зоні. Вони активізуються навесні та влітку, коли є багато комах. За ніч кажан може з'їсти 4000 комарів!"

Цікаво, що писк кажанів має частоту до 20 кілогерц, тож слуховий апарат людини не здатен вловити його. А ось під час ехолокації в польоті летючі миші видають звуки набагато більшої частоти, які людина може почути — 55 — 60 кілогерц.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus