USD 41.50 41.87
  • USD 41.50 41.87
  • EUR 41.50 42.10
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Як змінюється колір шкіри восьминога, коли він бачить сни
Восьминоги – неймовірно розумні тварини, і ось ще один тому доказ. Американський канал PBS опублікував відео з самкою восьминога на ім’я Хайді, яка спить і постійно змінює забарвлення.

За півтори хвилини колір шкіри і його насиченість змінюються кілька разів. Морський біолог з Аляскинського тихоокеанського університету в Анкориджі Девід Шиль вважає, що така поведінка є відображенням снів восьминога. За його словами, Хайді може снитися, як вона ловить крабів і бродить по морському дну.

Поки вчені не до кінця визначилися навіть щодо природи людських снів. Тому навряд чи найближчим часом ми дізнаємося, як працюють сновидіння восьминогів. Втім, серед тварин з великим мозком сни є поширеним явищем, так що і у цих дивних мешканців океану вони цілком можуть бути.
Коментарів: 1
Кто то Показати IP 30 Квітня 2020 18:24
У меня хоть и достаточно глупый, но вопрос. Так как у осьминога его конечности сами по себе, то значит им тоже могут сниться сны?)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus