USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.70 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Як виглядає захід на Венері, Марсі, Урані і Титані. Вражаюче відео
Красиві візуалізації – це одна з функцій «Планетарного генератора спектра». Джеронімо Вільянуева, вчений-планетолог з Центру космічних польотів NASA імені Годдарда в Грінбелті (штат Меріленд, США) створив симуляцію заходу на Урані під час розробки комп’ютерної моделі для можливої майбутньої місії на цю планету.

Така модель допомогла б вченим інтерпретувати результати фотометрії зондом атмосфери Урана, пише 24 канал.

Для перевірки точності своїх обчислень Вільянуева змоделював кольори атмосфер інших планет, в результаті вийшло вражаюче відео.

На відео демонструються заходи на Землі, а також Венері, Марсі, Урані й Титані:
Симуляції не є повністю достовірною, але має під собою широку наукову основу. Вони, по суті, вже є новою функцією широко використовуваного вченими онлайнового інструменту під назвою «Планетарний генератор спектра». Його Вільянуева розробив спільно з колегами з NASA. Генератор допомагає вченим відтворити те, як світло передається через атмосфери планет, екзопланет, супутників і комет – щоб краще зрозуміти, з чого складаються їх атмосфери і поверхні.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus