USD 41.55 41.85
  • USD 41.55 41.85
  • EUR 41.50 41.95
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Як виглядає сонячний вітер: неймовірне відео
Сонячний зонд Parker – перший в історії космічний апарат, який призначений для вивчення Сонця з близької дистанції.

Під час своєї місії він вже двічі облетів навколо зірки та зробив перший знімок з середини атмосфери Сонця.

Один з інструментів на борту зонда – ширококутний датчик, що складається з двох телескопів, призначений для захоплення видимих ​​проявів сонячної активності, повідомляє 24Канал.

Що можна побачити на відео? На опублікованому відео Сонце знаходиться зліва за кадром, а на екрані чітко видно сонячний вітер – потік іонізованих частинок зліва направо. У правій частині кадру можна розгледіти яскраву крапку – планету Меркурій, і центр Чумацького Шляху. Білі смуги, що проходять через зображення, представляють собою частинки пилу.

Як виглядає сонячний вітер – дивіться відео



«Ми дуже щасливі. Нам вдалося зібрати як мінімум удвічі більше даних, ніж ми спочатку розраховували отримати з цих перших двох проходів перигелію», – зазначив директор відділу геліофізики в штаб-квартирі NASA Нікі Фокс.

Майбутні задачі зонда. Наступна стадія місії зонда – ще одна фаза перигелію, а в кінці грудня він повинен зробити обліт Венери. Це дасть вченим більше шансів зібрати нові дані про зірку, адже апарат використовує гравітацію планети для коригування траєкторії польоту.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus