USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Як віртуальні моделі витісняють живих із обкладинок журналів
Звичайні моделі непокояться - конкурувати з цифровими персонажами важко: вони можуть змінюватися, не старіють і завжди у хорошій формі, розповідає BBC

У квітні 2017 року британський фотограф Кемерон Вілсон за допомогою комп'ютерної графіки намалював віртуальну темношкіру модель Шуду і створив для неї акаунт в Instagram.

В Шуду ідеальна шкіра, модельна фігура, бойфренд і більш ніж 140 тисяч підписників. В описі її профілю сказано, що вона - "перша цифрова супермодель".
Цієї осені Шуду почала виходити за межі Instagram. Її почали "знімати" для глянцевих журналів і в рекламних кампаніях відомих брендів.
Шуду, зокрема, з'явилася у вересневому номері австралійського Vogue. Згодом разом з іншими віртуальними моделями вона стала обличчям рекламної кампанії Balmain.


З акаунту Шуду можна потрапити на офіційний сайт агентства діджитал-моделей. Він працює так само, як сайт будь-якого традиційного агентства - там можна переглянути профілі моделей, їх фотографії і домовитися про їх участь в рекламі.


Американський стартап Brud міг би посперечатися з Вілсоном про те, хто ж створив першу цифрову модель. В 2016 році компанія, що спеціалізується на робототехніці та технологіях, придумала Мікелу. Мікела, кажуть її автори, настільки ж реальна, як співачка Ріанна.

З Instagram Мікели можна дізнатися, що їй 19 років. Вона мешкає в Лос-Анджелесі, називає себе роботом, підтримує рух за права темношкірих Black Lives Matter і записує музичні треки. Любов до музики легко зрозуміти: голова Brud - продюсер і діджей Тревор Макфедріс раніше співпрацював з Кеті Перрі і Крісом Брауном.
Переглянути цей допис в Instagram

A moment.

Допис, поширений *~ MIQUELA ~* (@lilmiquela)


В Мікели більш ніж мільйон підписників. Журнал Time вніс її до списку найвпливовіших людей в інтернеті.
В лютому Мікела офіційно повідомила про співпрацю з Prada.
У вересні вона з'явилася на сторінках британського та американського Vogue.


Поява віртуальних моделей в рекламі відомих брендів викликала занепокоєння в модельній спільноті.
"Конкурувати з неіснуючими ідеальними жінками дійсно страшно. Будь-який одяг сидітиме на них ідеально. До того ж їм навіть не потрібно відвідувати кастинги", - каже британська модель Луїс Стоун, яка працює з L'Oreal и Adidas.
Дехто з критиків зауважує, що віртуальні моделі можуть негативно впливати на споживачів.

"Ідея кампанії Balmain дуже нереалістична, - каже фотограф Менні Роман. - Це може погано впливати на самооцінку людей. Багато хто з нас і без того переживає не найкращі часи через соцмережі, які формують стандарти краси. Популярність віртуальних моделей може лише погіршити ситуацію".
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus