USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Як тризубець: вчені виявили десятки добре збережених слідів гігантських істот
Археологи з Кембріджського університету натрапили на десятки збережених слідів динозаврів. Так, 85 чітких слідів були знайдені на південному сході Великобританії в графстві Суссекс вздовж узбережжя протоки Ла-Манш біля скель Гастінгса. Вони мають розміри від 2 до 60 см в діаметрі.

Приголомшлива знахідка була описана, як "найрізноманітніша і детальна колекція" скам'янілих слідів різних видів стародавніх ящерів. Про це пише Znaj.ua з посиланням на британську телерадіокомпанію ВВС.

Відзначається, що відбитки лап динозаврів настільки добре збереглися, що можна легко розглянути дрібні деталі шкіри, луски і кігтів. Область, де були виявлені сліди, була, ймовірно, біля джерела води.

"Колекція таких слідів допоможе нам заповнити деякі прогалини і зробити висновки про те, як динозаври жили в одному і тому ж місці в один і той же час", – прокоментував Ентоні Шиллито, аспірант кафедри палеонтології Кембриджського університету.

На думку вчених, відбитки належать ігуанодонам, анкилозаврам і тероподам, які існували 145 мільйонів років тому.

Ігуанодон відноситься до птицетазових динозаврів. Жив він на Землі в нижній крейдяний період.
До всього іншого, було також знайдено кілька скам'янілих рослин і безхребетних.

Зазначимо, східний Суссекс вважається територією, багатою закам'янілими рештками динозаврів, приміром, докази існування першого відомого ігуанодона було виявлено там в 1825 році.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus