USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Як передбачити майбутнє: фізики розробили революційний пристрій
Група дослідників з Сінгапуру та Австралії розробила фотонний квантово-інформаційний процесор, який одночасно може генерувати 16 ймовірних сценаріїв майбутнього.

Про це з посиланням на журнал Nature Communications пише Naked science, повідомляє Народна правда.

Квантова суперпозиція – суперпозиція взаємовиключних станів (за аналогією з «котом Шредінгера»).

Видання зазначає, що вчені розробили спеціальний фотонний квантово-інформаційний процесор, в якому потенційні варіанти майбутнього представлені розташуванням фотонів. Потім вони продемонстрували, що квантовий пристрій знаходився в стані суперпозиції множинних можливих майбутніх, визначених ймовірністю їх реалізації.

Пристрій вже виміряв, як нахил в сторону конкретного вибору в цьому впливає на майбутнє. За словами члена експериментальної команди Фарзата Гафарі, підхід полягає в синтезі квантової суперпозиції всіх можливих майбутніх для кожного ухилу.

Вчені, співставляючи суперпозиції одна з одною, можуть уникнути розгляду кожного можливого майбутнього окремо.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus