USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Як хоронили коней 3000 років тому: унікальна знахідка
У долині річки Ніл знайдені останки коня, яким близько 3000 років. Унікальна знахідка археологів вказує на те, що тварини грали більш важливу роль, ніж здавалося раніше. Вони виявили коня, яка свідчить про їх використання 3000 років тому.

Професор Мішель Бузоні і Сара Шрадер зіграли значну роль в знахідку і більш докладному вивченні поховання в долині Нілу. Аналіз показав, що коня поховали в 1050-728 роках до нашої ери. Фахівці відзначають, що це було навмисне поховання на глибині близько півтора метрів. На копитах були виявлені залишки тканини, що свідчить про поховальному савані для тварини. Залізна вуздечка, а також зміни в суглобах показали, що скоріше за все кінь використовували для перевезення колісниці. Це перший подібний випадок в даному регіоні.

Вчені розповіли, що не очікували виявити скелет коня на початку досліджень. Але в міру розкопок вони стали знаходити предмети старовини, які стосуються коней.

Завдяки аналізу кісток їм вдалося дізнатися і те, що тварина дожило до зрілого віку, що свідчить про добре ставлення з боку господарів. Поховання і саван є ознакою важливої ​​ролі в житті людей тих часів.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus