USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Як кенгуру. В Австралії знайшли новий вид травоїдних динозаврів
В Австралії знайшли залишки раніше невідомого динозавра.

Дослідники вважають, травоїдні тварини, схожі на кенгуру та валабі жили близько 125 мільйонів років тому, пише Українська правда.

Нового динозавра назвали Galleonosaurus dorisae (Галеонозаурус дорісае) – через форму щелепи, яка нагадує корабель-галеон та палеонтолога Доріс Сігетс-Вільє, яка вивчала скам'янілості у цьому регіоні.

Кажуть, динозавр з групи орнітоподів, він був невеликим, але швидким: завдяки потужним заднім лапам могли розвивати велику швидкість. Заввишки був, ймовірно, такий, як і валабі, близько одного метра.

Палеонтологи знайшли 5 щелеп таких динозаврів різного розміру та віку у штаті Вікторія.





Раніше у цьому ж регіоні знаходили залишки інших тварин цієї ж групи, що за словами дослідників, свідчить про однакові вподобання в їжі. Динозаври харчувалися у лісі в заплаві стародавньої Австралійсько-антарктичної рифтової долини.

Торік у цьому ж регіоні знайшли залишки іншого орнітопода – Diluvicursor pickeringi. Однак, нинішня знахідка, за словами палеонтологів, старіша на 12 мільйонів років.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus