USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65
Світ вражає: Вирощене у лабораторії м’ясо з’явилося у паризьких ресторанах із зіркою Мішлена
Шеф-кухар Жан-Марі Бодік із ресторану Le Ciel de Rennes, відзначений зіркою Мішлена, на демонстрації в Парижі приготував клітинне м’ясо.

Інгредієнтом для його страви, схожої на курячі оладки, став продукт Vital Meat, першого у Франції стартапу з вирощування м’яса, пише newfood.media.

Запущений наприкінці 2018 року співзасновниками Фредеріком Грімо та Етьєном Дютуа, стартап розробив інгредієнт для культивування курятини, призначений для «підживлення» матриць, на рослинній основі.

«Нам взагалі не потрібно звертатися до яйця, – пояснив генеральний директор Етьєн Дютуа. – Ми просто підтримуємо цю міцну клітинну лінію для вирощування м’яса та «збору врожаю», як це роблять пекарі з закваскою».​
Vital Meat першим планує подати заявку на погодження їжі майбутнього до Європейського органу з безпеки харчових продуктів (EFSA). Компанія не планує повністю зруйнувати традиційне виробництво м’яса. Скоріше, прагне доповнити традиційну промисловість.

Vital Meat налаштована на комерціалізацію свого продукту в Європі, але, як і в інших країнах, їй потрібно буде спочатку отримати дозвіл регулятора. Для підготовки знадобиться приблизно 18 місяців.

Тим часом шеф-кухар з ресторану, відзначеного зіркою Мішлена, поділився своїми враженнями від приготування такого м’яса.

Повільно готуючи на звичайній сковороді, Бодік миттєво відчув запах, який нагадує тушковану курку. Але на цьому етапі через брак клітковини в інгредієнті продукт залишився «трохи зернистим».

«Як тільки ми дійшли до смаження, з’явився смак курки-гриль. Але більше це нагадує смажену курячу шкіру», – поділився він.

Щоб надати клітинному м’ясу текстури, шеф-кухар використав кукурудзяний крохмаль і кукурудзяне борошно. А смаження суміші у фритюрі дало змогу створити «маленькі профітролі», які Бодік також порівняв за смаком зі смаженою курячою шкірою, але без жиру.
Коментарів: 1
Одним словом Показати IP 22 Грудня 2021 14:31
*айно.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus