USD 41.55 41.97
  • USD 41.55 41.97
  • EUR 41.80 42.10
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Винайшли унікальну камеру, яка бачить крізь тіло
Вчені Единбурзького університету розробили спеціальну камеру, яка допоможе медикам відслідковувати медичні інструменти під час внутрішніх обстежень організму.

Камера може "бачити" крізь 20 см тіла. Вона розпізнає джерела світла всередині тіла, наприклад, наконечник гнучкої трубки ендоскопа, який використовують для дослідження внутрішніх органів людини. Раніше, щоб відстежити просування ендоскопу в організмі, лікарі вимушені були використовувати рентген, повідомляє BBC.

"Можливість бачити місце розташування медичного апарату має вирішальне значення для багатьох програм з охорони здоров'я, адже ми рухаємося до лікування хвороб мінімально інвазивними підходами", - розповів професор Единбурзького університету Кев Даліваль.

Промені з ендоскопа можуть проходити крізь тіло, але зазвичай розсіюються або відбиваються від тканин і органів, а не проходять прямим потоком. Через це складніше чітко зрозуміти, де саме знаходиться пристрій. Нова камера виявляє окремі часточки, які називають фотонами. Вона настільки чутлива, що може вхопити крихітні відбитки світла, яке проходить крізь тканини.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus