USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Винайшли 3D-проектор, що малює рухомі картинки в повітрі
Учені знайшли спосіб керувати невидимими частинками пилу у рідкому повітрі, добиваючись танцюючих в просторі образів. Нове введення нагадує фантастичні технології «Зіркових воєн», передає Вокруг Света. Картинки, створені 3-дюймовим проектором, виходять більш реальними і ясними, ніж голограми. При цьому не втрачають чіткості, навіть якщо розглядати їх під різним кутом.

Винахідник Дениел Смаллі із університету Янга пояснює, що пристрій розміром з ланч бокс "друкує лазерним зображенням у просторі, просто відбиток стирається дуже швидко".

Спочатку Смаллі думав, що сила тяжіння змушсить частинки розсипатися і вони не зможуть підтримувати зображення, але під впливом лазера атмосферний тиск змінюється, що заставляє пилинки підніматися вверх.
«Цей метод можна використовувати для медичного моделювання та розваг», - обіцяє винахідник. Однак до сих пір всі створені Смаллі картинки були крихітними, а над створенням вражаючих образів доведеться ще працювати.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus