USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Виявили скелет чотириногого кита
У Перу палеонтологи виявили скелет стародавнього кита. Істота мала чотири лапи з перетинками і копитами.

Вчені вважають, що морський ссавець міг не тільки плавати, але і вільно пересуватися по суші. Тобто він мав не плавці, а повноцінні сильні лапи для того, щоб нести своє тіло і великий хвіст.

«Це найбільш повний зразок чотириногого кита, який було знайдено за межами Індії та Пакистану», – зазначає вчені, передає Politeka.

Ця унікальна знахідка може служити підтвердженням гіпотези вчених про те, що перші кити з’явилися близько 50 млн років тому в Азії. Вважається, що вони мігрували в Африку і Америку після того, як їх тіла краще пристосувалися до води.

Дослідники вважають, що даний вид еволюціонував від дрібних копитних ссавців до блакитного кита. Так, особини досягали в довжину до 4 метрів.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus