USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Виявили останки загадкових організмів віком 2,5 мільярда років
Фахівці виявили сліди стародавніх загадкових організмів віком 2,5 мільярда років. Про це повідомляє Live Science.

Знахідки відносять до ціанобактерій, але їх розміри і форми спантеличили вчених. Зараз на землі зустрічаються ціанобактерії розміром 5-10 мікрометрів, тільки деякі особини досягають 60 мікрометрів. Розмір знайдених організмів - 100 мікрометрів у діаметрі.

Також незвичайною виявилася форма бактерій. Деякі з крихітних скам'янілостей свідчать про те, що мікроорганізми мали дивні нерівності на краях, що могло бути свідченням брунькування - безстатевого розмноження. У теперішній же час ціанобактерії не брунькуються.

Вік знахідки оцінюють, приблизно, в 2,45 мільярда років. Саме тоді сталася кислотна катастрофа, коли відносно різко і глобально змінився склад атмосфери.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus