USD 41.60 41.95
  • USD 41.60 41.95
  • EUR 41.60 41.95
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Виявили молекулу, яка спалює жир без дієт і сповільнює старіння
Вчені встановили високу ефективність молекули BAM15 у спалюванні зайвої ваги. Також вдалося встановити, що молекула є безпечною навіть у високих дозах. Таке відкриття є перспективним у терапії ожиріння, яким сьогодні страждають понад 650 млн людей у світі.

Вчені з Віргінського університету (США) виявили мітохондріальний білок BAM15, який показав ефективність в лікуванні ожиріння. Білки здатні змінити метаболізм клітин таким чином, щоб організм спалював більше калорій без додаткових зусиль або дієт. Визначивши перспективність BAM15 для боротьби з жировими відкладеннями, вчені прагнули перш за все оцінити безпеку такого підходу, пише 24 канал.

Експерименти на моделях мишей показали, що BAM15 не токсичний навіть у високих дозах, а також не впливає на роботу ділянки мозку, яка регулює відчуття ситості.

Потім учені порівняли ефект BAM15 з мишами з групи контролю. І тим і іншим давали однаковий обсяг їжі, проте після BAM15 і без будь-яких фізичних навантажень миші втрачали жирову масу.

Іншими важливими перевагами дії BAM15 стало зниження резистентності до інсуліну, а також позитивний вплив на окислювальний стрес і запалення.

«BAM15 може знизити накопичення активних форм кисню в організмі, що означає профілактику нейродегенеративних захворювань і старіння», – пояснив співавтор дослідження Вебствер Сантос.

Одним з недоліків лікування виявився період напіврозпаду BAM15, коли препарат продовжує діяти в організмі. Він був досить коротким. Якщо адаптувати лікування для людини, то вимоги до періоду напіврозпаду будуть вищими.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus