USD 41.50 41.80
  • USD 41.50 41.80
  • EUR 41.55 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Виявлено новий вид найхимернішої черепахи у світі. Фото
Мата-мату, мату мату, або просто матамата (Chelus fimbriata) – це прісноводна черепаха, яка широко поширена в Південній Америці.

Побачивши мату мату, ви ні з ким її не переплутаєте, будьте впевнені: ця рептилія відрізняється дуже чудернацькою зовнішністю, повідомляє Погляд.

Матамата відноситься до сімейства зміїнонийних черепах і є представницею роду Chelus. Зараз вчені відкрили новий вид цих незвичайних рептилій. Вони помітили, що зовнішність рептилій, що мешкають в басейні Амазонки, відрізняється від зовнішності особин, які зустрічаються в басейні річки Оріноко.

Використовуючи 75 зразків ДНК, вчені провели молекулярно-генетичний і морфологічний аналізи, які виявили існування двох різних генетично-еволюційних ліній черепах роду Chelus, які розділилися в пізньому міоцені (приблизно 12,7 мільйона років тому).

Новому виду цих рептилій дали ім’я Chelus orinocensis. Представники виду живуть в басейнах Оріноко і Ріо-Негро, тоді як вид, відомий як Chelus fimbriata, проживає виключно в басейні Амазонки.

Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus